Gedin B.V. @ Reconstructie Rail Emplacement Onnen Zuid

Reconstructie Rail Emplacement Onnen Zuid

8 februari 2022

In opdracht van ProRail wordt door StruktonRail het emplacementsterrein van NedTrain, geupgrade. Gedin adviseert en ondersteunt StruktonRail op het gebied van Projectbeheersing. 

Gedin Engineering & Emplacement Onnen-Zuid

Ten hoogte van het dorp Onnen, net onder Groningen, bevindt zich een onderhoudsstation van NedTrain, het onderhoudsbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen (NS). In dit onderhoudsstation worden passagierstreinen schoongemaakt en onderhouden. Onder dit onderhoudsstation bevindt zich een rangeerterrein welke verouderd is en hierdoor toe aan een upgrade. Door ProRail is hiervoor een Design & Construct contract op de markt gezet, welke is aangenomen door StruktonRail. 

Gedin @ Onnen-Zuid - StruktonRail Gedin @ Onnen-Zuid - StruktonRail

Het leuk aan dit project is de samenhang met het project "Station Groningen", waarbij Gedin ook betrokken is. In verband met de uitbreiding van dit station zal in de toekomst een grotere belasting worden gelegd op het emplacement Onnen-Zuid. 

Gedin @ Onnen-Zuid - StruktonRail

StruktonRail ontwerp en (ver)bouwt het nieuwe emplacement in Onnen-Zuid. Gedin B.V. is verantwoordelijk voor de Projectbeheersing namens StruktonRail. 

< Overzicht