Karel Minnema - Gedin B.V.

 

Geboren en getogen op het oostelijke platteland van Nederland, ben ik opgegroeid als een vrijbuiter. Voor mijn 12e verjaardag had ik mijn eerste (onbetaalde) bijbaantje, als knecht op een boerderij. Iedere zaterdag fietste ik ruim 12 kilometer heen en terug naar de melkveehouderij om daar de hele dag allerhande werkzaamheden te doen. Na enkele jaren kregen geld verdienen en nieuwe uitdagingen prioriteit en werd het tijd voor wat anders. Al snel belande ik bij het lokale loon- en grondverzetbedrijf, waar ik lange tijd met enorm veel plezier heb gewerkt. De liefde voor het aannemerswerk maakte het vaak erg lastig om de aandacht bij mijn studie te houden. Tijdens mijn HBO studie Ruimte Ordening & Planologie nam ik regelmatig zaken waar voor de directeur van het loon- en grondverzetbedrijf (20-25 medewerkers). Uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar mijn studie te voltooien en werd het tijd om aan een carrière te werken.

Na mijn studie Ruimte Ordening & Planologie ging ik aan het werk als Account Manager voor een internationale handelsorganisatie, waar ik medeverantwoordelijk was voor de wereldwijde in- en verkoop van moderne meubels. 3 jaar lang de wereld rondreizen, nauwe internationale contacten leggen en onderhouden en verschillende culturen ervaren, vormen de beste start van mijn werkzame carrière die ik me had kunnen voorstellen. Het reizen werd me met de paplepel ingegoten en is een hobby gebleven sinds mijn eerste reis naar de boerderij van mijn oom in Canada, op mijn 16e jaar. De combinatie van reizen en internationale handel waren een droombaan, echter het aannemersbloed bleef door mijn aderen stromen.

A&G Milieutechniek

Na 3 jaar in de meubelhandel te hebben gewerkt werd ik aangenomen bij A&G Milieutechniek (later onderdeel van Van Gansewinkel), een bedrijf gespecialiseerd in bodemsaneringen en grond(water)reiniging. Een van de “oude rotten” in het vak bij A&G, een projectmanager, was van mening dat er bij mij wel wat scherpe kantjes af mochten. 3 jaar lang heb ik het voorrecht gehad, onder zijn begeleiding, te mogen (samen)werken op enkele grote bodemsaneringsprojecten in Nederland. Na afronding van het laatste, ruim 2 jaar durende, project, vertelde mijn leermeester me dat hij me niet veel meer te leren had en dat het tijd werd mijn eigen koers te gaan varen. Wil, bedankt voor je geduld, het delen van je ervaringen en expertise en voor het leggen van een solide fundering voor mijn toekomst!

Voor mij brak een natuurlijk moment aan om mijn eigen bedrijf te beginnen. De projecten binnen A&G Milieutechniek boden vaak een breed scala aan milieukundige, civiele en infrastructurele werkzaamheden en uitdagingen. Met mijn eigen onderneming wilde ik breed inzetbaar zijn, ten eerste uit gezonde nieuwsgierigheid voor alles wat met aannemerij te maken heeft en ten tweede uit oogpunt van inzetbaarheid. 

De start van Gedin B.V.

De eerste 3 jaren met Gedin B.V. gingen snel en voorspoedig. Al snel werd het team uitgebreid en werden we ingezet op diverse grote innovatieve projecten in Nederland. De posities en functies die worden ingevuld variëren van Asfalt Coördinator tot SHEQ (Safety Health Environment Quality) Manager en van Project Coördinator tot Systems Engineer.

Op onze website vindt u een impressie van de projecten waaraan wij een bijdragen (hebben) mogen leveren. Wij hopen dat u met evenveel plezier over onze projecten leest, als wij plezier hebben in het deelnemen aan deze vaak toonaangevende projecten!

Karel Minnema